Custom Search

Gülümsemenin Faydaları Nelerdir? Gülümsemek Neden Önemli

Gülümsemenin Faydaları Nelerdir? Gülümsemek Neden Önemli


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Gülümsemenin Faydaları Nelerdir? Gülümsemek Neden Önemli




Uzmanlar, gülümsemenin vücudumuza olan faydalarını saymakla bitiremiyorlar. Gülümsemek kan akışından kalbe kadar pek çok sağlık sorununu engelliyor. Üstelik bağışıklık sistemine destek veriyor ve güçlendiriyor. Böylece hastalıklara karşı daha dirençli ve kuvvetli oluyoruz.



Gülümserken, yüzümüzde 53 kas çalışmaktadır. Surat asmak içinse tam iki katı yani 106 kas hareket etmek zorundadır. Yani somurtmak için çok daha fazla efor ve enerji harcıyoruz. Bu nedenle gülümsemek en tembel kişi için bile en kolay eylemdir.



Gülümsediğimizde stres hormonlarının salgılanması yavaşlıyor ve depresyona girmekten kurtuluyoruz. Beyinde salgılanan endorfin hormonları yani mutluluk hormonları hızla artmaya başlıyor.



Yapılan araştırmalarda erkeklere göre gülümsemek bir kadını makyajdan çok daha çekici yapıyor. Erkekler ilk buluşmalarında gülümseyen bayanlardan çok daha fazla etkileniyor ve daha kolay aşık oluyorlar. Kadınlarsa, içten ve samimi gülümseyen erkekleri daha çekici ve hoş buluyorlar.



Yeni doğan bebeklerin doğuştan gülümseme özellikleri vardır. Duyulan hoş sözlere gülümseyerek cevap verebilen bebeklerde bu durum mutluluk ve güven duygusunun göstergesidir.



Yapılan araştırmalarda kadınların erkeklerden çok daha fazla gülümsediği ortaya çıkmıştır. Araştırmalara göre gülümsemek aynı esnemek gibi bulaşıcıdır. Bir toplulukta sürekli gülümserseniz etrafınızda ki herkes gülümsemeye başlar.

Gulumseme ile ilgili sözler


Hiçbir zaman gülümsemekten vazgeçme, üzgün olduğunda bile. Gülümsemene kimin, ne zaman aşık olacağını bilemezsin. G. G. Marquez

İki insan arasındaki en kısa iletişim gülümsemektir.

Gülümsemek yüzde beliren bir mimik değil, senden karşındakine ve onun içindeki sonsuzluğa yaptığın bir açılımdır. S. Özkan

Aşk gülümseme ile başlar, hatayı görmeme ile olgunluğa erer.

Bir gülümseme; sevginin anahtarıdır.

Bir gülümseme; maliyeti yoktur, fakat çok şey kazandırır.

Bir gülümseme; evde mutluluk, iş yerinde başarı.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy