Custom Search

İşsizlik Maaşı Alma Kuralları, İşsizlik Maaşını Kim Alır?

İşsizlik Maaşı Alma Kuralları, İşsizlik Maaşını Kim Alır?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼





Öncelikle kendi kusurunuz nedeniyle işten çıkarılmamış olmanız gerekiyor.

İşverenin kusuru nedeniyle, küfür, hakaret, ücret ödememe, fazla mesai vermeme vs. gibi nedenler varsa ve bu nedenleri ispatlayabilirseniz istifa edip işten ayrılırsanız işsizlik maaşı alabilirsiniz. Ancak ispat etmeniz şart.

İşveren işinize son verdiyse işsizlik maaşı alabilirsiniz.

İşyeriniz kapandıysa işsizlik maaşı alabilirsiniz.

Süreli bir iş akdi yapmışsanız ve süre bittiğinde işi bırakırsanız işsizlik maaşından faydalanabilirsiniz.

Tüm bu nedenlerden birini taşıyorsanız işten ayrıldığınız anda işverenden talep edeceğiniz ''İşten Ayrılma Bildirgesi''ni işveren 3 nüsha halinde hazırlayıp 1 nüshası işten ayrılan kişiye, 1 nüshası kendisine ve 1 nüshasını da bildirgeye çıkış nedenini yazarak İŞKUR'a gönderiyor.

İŞKUR ise işten çıkarılma nedenlerine bakarak işsizlik aylıığı verilip verilmeyeceğini kararlaştırıyor. Ancak işsizlik maaşı alabilmek için işten ayrılınan tarihten itibaren en geç 30 iş günü içerisinde herhangi bir İŞKUR'a giderek başvuruda bulunması gerekiyor.

 30 gün geçmiş ise geçen her geçen günün ücretini işsizlik maaşından alamıyorsunuz. Yani 2 ay sonra İŞKUR'a gidip başvurursanız işsiz kaldığınız andan itibaren başvuru tarihinize kadar olan işsizlik maaşını alamıyorsunuz.

 İŞKUR ise başvurunuza bakarak eğer doğru nitelikleri taşıyorsanız size maaş veriyor. Başvurunuzdan 1 ay sonra İŞKUR'a giderek işsizlik maaşı hesap cüzdanınızı alıp ilgili bankadan işsizlik maaşınızı çekebiliyorsunuz.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:27

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy