Custom Search

En Büyük Korkularımız Neler? En Çok Korktuğumuz Şeyler

En Büyük Korkularımız Neler? En Çok Korktuğumuz Şeyler


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Burada birinci sırada başarısızlığın yer almasına bakmayın.. Aslında insanın en büyük korkusu ölüm korkusudur.. Nasıl ölünecek nereye gidecez kim karşılayacak bizi sevdiklerimizi nasıl bırakacağız mezarda ne yapacağız....  ha bi de yaşlılık korkusu var... Baktin ki yaşın hızla ilerliyo seni de bi korku alıyo yaşlanmak istemiyosun ama kaçınılmaz oluyor malesef ki...




Başarısızlık ; Hayatımızı istediğimiz gibi şekillendirememek, yeterince para kazanmamak, başkasına muhtaç olmak, geldiğimiz noktayı beğenmemek gibi binlerce başarısızlık sayılabilir. çünkü, başarısızlık kişiden kişiye değişir. Biraz kişilik yapımızla alakalıdır. Bazı insanlar, başarısız olduklarını düşünüp her şeye sıfırdan başlar, bazıları ise hataları tamir ederek yoluna devam eder. Burada en önemli konu, başarısızlık korkusunu sürekli taşımamaktır çünkü, bu durumda hayat çekilmez ve sıkıntılı bir yer olur.



Ölüm korkusu ; Ölüm korkusu dünyanın en garip korkusudur. Genelde hayat içinde bu korku hissedilmez fakat bir hastalık ya da kaza anında ciddi manada yaşanır. Genelde bilinmeyen korkusudur. Ölümden korkmak, belki de dünyanın en doğal korkusudur çünkü yaşam güzeldir. Fakat, ölüm de yaşamın bir parçasıdır.



Reddedilme korkusu ; Hayatımız boyunca yaşadığımız toplum içinde aynı davranışları sergiler ve uyumlu olmaya çalışırız. Bunun nedeni reddedilme korkusudur. Bazı insanlarda bu korku pasifliğe ve ileri utangaçlığa neden olur. önemli olan hayatta istediğiniz gibi davranmak ve reddedilmekten korkmamaktır. Böylece kendiniz olursunuz. Merak etmeyin kendiniz olursanız kimse sizi reddetmez.



Alaya alınma korkusu ; Bu korku özgüven eksikliği ile ortaya çıkmaktadır. Sosyal bir korkudur. Genelde topluluk içinde karşımıza çıkar. İleri durumlarda psikolojik tedavi gerektirir. Kendine güven sorunu aşılınca kendiliğinden kalkar.



Yalnızlık korkusu ; başkaları tarafından fark edilmemek ve toplumdan soyutlanma korkusudur. en ilkel zamanlardan kalan korkudur. İlk çağlarda insanlar, doğa ve hayvanlara karşı bir arada olurlarsa hayatta kalacaklarından bu korku insanlarda gelişmiştir. Bu korkuyu yenmek için aşık olun, iyi dostlarınız ve hobileriniz olsun.



Mutsuzluk korkusu ; Dünyada en çok kullanılan korkudur. Bu korku sayesinde bizler tüketici oluruz. Çünkü alışveriş yaparak bu korkunun yenileceğine inandırılmış bir toplumuz. Tehlikeli bir korku olan mutsuzluk ilerlerse depresyon gibi hastalıklara hatta ölümlere bile neden olur. Bu nedenle hayatta küçük şeylerden mutlu olmayı daha küçük yaşlarda anne ve babaların öğretmesi gerekmektedir.



Hayal kırıklığı korkusu ; Hayal kırıklığı beklentiler ile yaşamın uyuşmadığı durumlarda ortaya çıkar. Genellikle pişmanlıkla beslenir. Hayal kırıklığı yaşamamak için gelecek planlarını gerçekçi yapmak ve uygulamak için çaba sarf etmek gerekir. Hayal kırıklığı yaşadığında tüm hayatından ve denemekten vazgeçmek pek çoğumuzun yaptığı hatadır. Hayatta hayal kırıklıkları olmasa hayatın bir anlamı da olmayacaktır. Önemli olan onlardan ders alarak hayata devam etmektir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:20

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy