Custom Search

Şekerpare Nasıl Yapılır? Şekerpare Tarifi

Şekerpare Nasıl Yapılır? Şekerpare Tarifi


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Şekerpare Nasıl Yapılır? Şekerpare Tarifi

Malzemeler ; 2 adet yumurta, 2 çay bardağı pudra şekeri, 2 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu,100gr. fındık ya da badem,  aldığı kadar un. Şurubu için ; 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, bir kaç damla limon suyu.





Şekerpare tarifi ; Öncelikle şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.  Yoğurma kabına yumurta, pudra şekeri ve yağı ekleyin ve karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır. Hamurunuz olduktan sonra üzerine bir bez örterek yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin.



Hamurdan parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve her yuvarlağın ortasına bir bütün fındık gömün.  Yağlanmış bir tepsiye hazırladığınız hamur toplarını yerleştirin. Yaklaşık 170 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Üstü pembeleşince pişmiş demektir. fırından çıkınca 10 dakika kadar bekletin ve soğuk şerbetini üzerine dökün. Yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra şekerpareniz servise hazırdır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:57

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy