Custom Search

Prostat Belirtileri Tedavisi,Prostat Hakkında Bilgi

Prostat Belirtileri Tedavisi,Prostat Hakkında Bilgi


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Prostat Belirtileri Tedavisi,Prostat Hakkında Bilgi

Prostat hastalıkları genelde kanser, büyüme ve iltihap ile oluşur. İltihap ile oluşan prostat hastalığı daha çok genç yaşlarda görülür diğer gruplar ise orta yaş ve yaşlılarda görülür. 70 yaştan sonra prostat büyümesi görülme oranı hızla artar.

Erkekler için prostat büyümesi riski daima vardır. Prostat büyümesi belirtileri ; gece idrara çıkma hissi, kesik veya damlalar halinde idrar yapmak, idrarın tam boşalmadığı hissi, idrar tutmakta zorlanmak, idrara başlama anında zorlanmak başlıca belirtilerdir. Prostat kanseri de aynı belirtileri vermektedir. Bu belirtileri bir kez bile yaşasanız bir hekime danışmakta fayda vardır. Çünkü, prostat kanseri erken dönemde çok fazla belirti vermemektedir.

45 yaş üstü tüm erkekler her yıl bir defa üroloğa başvurmalı ve PSA kan testini yaptırmalıdır. Hastalar bu ve benzeri şikayetler ile hekime başvurduklarında, sürekli idrar sorunu yaşayan hastalara hızlı muayene yapılır. İdrar, kan analizleri, ultrasonografi gibi tetkikler yapılır. İyi huylu bir prostat büyümesi hastada tespit edilirse, ilaç tedavisi yanı sıra ameliyatta yapılabilmektedir. Eğer hasta çok fazla şikayetli olduğu bir durum yaşamıyorsa ilaç tedavisine başlanır.

Ne yazık ki ilaç ile tedavi prostat büyümesini tedavi etmez. İlaçlar bırakıldığında şikayetler eski haline döner. Prostat büyümesi ile, böbrek yetmezliği, idrar yolu enfeksiyonu, böbreklerde sorun ve tuvalette uzun süreler geçirme yaşanıyorsa hemen ameliyat yapılmaktadır. Erken yaşlarda bu ameliyatı yaptırmak çok iyidir ilerleyen yaşlarda ameliyat olma durumu zorlaşır ve daha büyük sorunlar ile karşılaşılır. Cerrahi prostat ameliyatlarında bugün üç tip ameliyat uygulanmaktadır. Kapalı, açık ve lazerle uygulanan ameliyatlar. Kapalı prostat ameliyatı idrar kesenin içinden yapılan ameliyattır. Lazer ameliyatları hastanın aynı gün taburcu olmasını sağlayan gelişmiş teknoloji kullanılan ameliyatlardır. En hatasız ve araz bırakmayan ameliyat lazer ile yapılandır. Cinsel fonksiyon bozukluğu ve idrar kaçırma bu ameliyat sonrası yaşanmamaktadır.

Prostat hafife alınacak bir rahatsızlık değildir. Genelde hekimler, erken yaşlarda bu sorunun çözülmesi gerektiğine inanır ve hastayı öyle yönlendirirler. Her sene bir defa olsun bir üroloğa muayene olmak ve kan tahlilleri yaptırmak ilerleyen yıllarda rahat etmenizi sağlayacaktır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 16:28

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy