Custom Search

Regaip Kandilinde Ne Yapılır? Regaip Gecesi İbadetleri

Regaip Kandilinde Ne Yapılır? Regaip Gecesi İbadetleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Regaib, kelime anlamı olarak istemek, arzu etmek, istekte bulunmak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarfetmek anlamlarına gelmektedir. Ek olarak “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası da mevcuttur.

Bu geceyi ibadetlerle ihya etmek oldukça önemlidir. Normal bir zamanda Kur’an okumanın sevabı 10 olarak derecelendirilirse Recep ayında okumak 10′dan daha fazla olacak, Regaib Kandilinde okumanın sevabı ise çok çok daha fazla olacaktır. Yine kaza ve nafile namazları da bu gecede önemli yere sahiptir.

Bu gecede yapılacak ibadetlerden birisi de DUA etmektir. Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bu gecede yapılacak duaların Allah katındn geri çevrilmeyeceğini bildirmiştir.
Regaib Kandilinde yapılacak ibadetleri de şöyle sıralayalım;

Kur’an-ı Kerim okunmalıdır.
Bu gece (Perşembe Günü) oruç tutularak karşılanmalıdır.
Bu gecede kazası olanların en azından günlük kaza kılmaları oldukça sevaptır.

Yatsı Namazı ile Sabah Namazının camide cemaat ile birlikte kılınması da oldukça önemlidir. Bu gecenin ihyasıdır. Bunu yapanlar sabahtan akşama, akşamdan sabaha kadar ibadet etmiş gibi sevap kazanır.

“Lâ ilâe illallah”, ”Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm”, “Estağfirullah”, “Sübhànallah”, “Elhamdülillâh”, ”Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed”, “Allahu ekber”,  ”Allah” gibi sözler mübarek kelimelerdir, cümleciklerdir.
Bunları zikretmek çok sevabdır..
Regaib Kandili gecesinde kılınacak önemli namazlar ise Tesbih Namazı ile Hacet Namazı’dır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy