Custom Search

İşsiz Kalınca Ne Yapmalı? Ne Yapılır?

İşsiz Kalınca Ne Yapmalı? Ne Yapılır?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Pozitif düşünün. İşten ayrılmak veya çıkarılmak dünyanın sonu değil. Bu kadar bozuk bir ekonomi içinde dünyada kalıplar değişirken sizin başınıza gelmesi gayet doğal. Bu nedenle pozitif olun ve düşünün. Kendinizi işe yaramaz ve kötü hissederseniz hiç bir şey yapamazsınız.



İnternette bulunan pek çok iş bulma ve kariyer sitesine başvuru yapın. Yani interneti kullanın. Hemen her gün yenilenen ilanları takip edin ve başvurun. Belki de eski işinizden çok daha iyisini bulabilirsiniz. Ayrıca bugün hemen hemen her firmanın internet sitesinde iş başvurma formları var. Bu formları firmalar ihtiyaçları olmasa da stokluyor ve ihtiyaç olduğunda görüşmeye çağırıyorlar. İnternette günde 10-20 adet form doldurarak şansınızı arttırabilirsiniz.



CV’nizi profesyonel hazırlayın. Hangi işe başvuruyorsanız o pozisyona göre CV yenilemesi yapın. Özgeçmiş hazırlarken asla yalan beyan vermeyin ama işe uygun olan özelliklerinizi ön plana çıkarın. Böylece iş veren o pozisyon için size öncelik versin.



Eski iş arkadaşlarınızla ve özel hayattaki arkadaşlarla irtibatı kesmeyin ve görüşün. Siz işten ayrıldığınızı kimse bilmesin diye düşünmeyin. Bunda utanılacak bir şey yok. Çalışan arkadaşlarınıza işsiz kaldığınızı bildirin. Onlar iş hayatında olduklarından size uygun bir pozisyon olduğunda bilgi vereceklerdir.



Mali durum kontrolü yapın. Ne kadar idare edecek kadar paranız var tespit edin. Lüks harcamaları kesin ve ayağınızı yorgana göre uzatın. Böylece, iş buluncaya kadar idare edecek bir zaman aralığı belirleyin.



İşsizlik sigortası başvurusu yapın. yaklaşık 6 aya kadar işsizlik sigortası alabilirsiniz. Bu nedenle bilgilerinizi alın ve iş kurumlarına başvurunuzu yapın. Özellikle işten çıkarılanlar için daha kolaylık sağlandığını da unutmayın.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy