Custom Search

Yoğurt Nasıl Yapılır? Evde Yoğurt Yapılışı

Yoğurt Nasıl Yapılır? Evde Yoğurt Yapılışı


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Yoğurt Nasıl Yapılır? Evde Yoğurt Yapılışı



1 litre süt ve 1 kaşık yoğurt malzemelerimizdir. 1 litre sütü aldıktan sonra geniş bir tencerede kaynatalım. Kaynama işlemi başlayınca, altını kısarak yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya bırakıyoruz. Bu işlem ile sütün içinde olan tüm bakteri ve mikroplar ölmüş oluyor. Altını kapatarak, soğumaya bırakın.



Mayalama işlemi için sütün ne soğuk ne de sıcak olması gerekmektedir. Bunun için en iyi tespit, parmağı süte sokmak ve içinizden 7′e kadar saymaktır. Eliniz yanmıyorsa mayalama işlemine sütünüz hazırdır. Bir başka küçük kapta, 1 çorba kaşığı yoğurdu, tencereden aldığınız ılık süt ile karıştırın ve tencerenin bir köşesinden bu karışımı süte katarak, tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Üstüne bir kevgir ya da süzgeç kapatın. Bu şekilde sütünüz hava alacak, yoğurt içinde olan bakteriler hızlı çoğalacaktır. Yapmış olduğunuz karışımı kalın bir havlu ile iyice sarın ve yaklaşık 5-6 saat dokunmayın. 5-6 saat sonra yoğurdunuz olmuştur ve ağzı açık olarak buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.



Pastörize süt ile yoğurt yapıyorsanız, daha sulu bir yoğurdunuz olacaktır. Bu nedenle maya karışımına 1 tatlı kaşığı süt tozu ekleyerek daha da katılaştırabilirsiniz.  Yoğurt, günlük ve taze sütle yapılırsa tam kıvamında olmaktadır. Mayalama işlemi için en uygun olan kaplarsa, cam, seramik ve çömleklerdir. Yoğurdu servis yapmadan ne kadar çok buzdolabında bekletirseniz o kadar kıvamını bulacaktır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:37

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy