Custom Search

Patlıcan Oturtma Tarifi, Oturtma Nasıl Yapılır?

Patlıcan Oturtma Tarifi, Oturtma Nasıl Yapılır?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Patlıcan Oturtma Tarifi, Oturtma Nasıl Yapılır?



Malzemeler ; 4 orta boy patlıcan, 250 gr. kıyma, 1 orta boy soğan, 2 adet domates, 1 kaşık salça, 3 adet sivri biber, 2 diş sarımsak, karabiber, pul biber, kekik ve tuz.



Hazırlanışı ; Patlıcanları halka halka kesin ve tuzlu suda yaklaşık 20-25 dakika kadar bekletin. (Böylece daha az yağ çekeceklerdir.) Derin bir tavada küp doğradığınız soğanlar ile kıymanızı kavurun. İçine bir kaşık salça ve ezdiğiniz 2 diş sarımsağı ekleyin. patlıcanları sudan süzün ve az miktar kızmış yağda hafifçe kızartın. Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alın. Bir fırın tepsisine, önce kıymalı harcınızı ekleyin. Üstüne hafif kızaran patlıcanları düzenli bir şekilde dizin.



Domatesleri halka halka doğranmış şekilde yemeğin üstüne sıralayın ve biberleri ortadan ikiye keserek ekleyin. Baharatlarınızı da ekledikten sonra az miktarda zeytinyağını üzerinde gezdirin. Yaklaşık 200 derecelik fırında yaklaşık 25 -30 dakika kadar pişirin. Eğer arzu ederseniz üzerine kaşar rendesi de ilave edebilirsiniz. Patlıcan oturtma fırından çıkarıldıktan sonra 30 dakika kadar dinlendirilmeli ve servis edilmelidir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy