Custom Search

Kısırlığa Ne İyi Gelir? Kısırlığa İyi Gelen Besinler

Kısırlığa Ne İyi Gelir? Kısırlığa İyi Gelen Besinler


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Kısırlığa Ne İyi Gelir? Kısırlığa İyi Gelen Besinler


Üreme problemi ve kısırlığın çok çeşitli nedenleri olabilir. Stres, gerginlik, depresyon gibi psikolojik nedenler kısırlığa sebep olabilir.


Bazı hastalıklar da direkt kısırlığa neden olmasa da üreme şartlarını ağırlaştırmaktadır. Bu gruba giren hastalıklar anemi, kabızlıktır.


Kısırlık sorunu olan kadınlar çinko, C ve E vitamini takviyesi almalıdır. Toksinlerden arınmak için ayın 2-3 gününü detoksta geçirmeli, fındık, fıstık gibi tohumlar, tahıllar, sebze ve meyvelerle beslenmelerini zenginleştirmelidir


Beslenme süt, bitkisel yağ ve bal ile takviye edilmeli, mümkün olduğunca çiğ sebzeler ve peynir yenilmelidir.


Üreme problemi yaşayan kadınlar aşırı yağlı, baharatlı besinlerden, demli çay, kahve, şeker, arıtılmış her türlü gıda, yağlı etler ve kızartmalardan uzak durmalıdır.


Üreme sorunu olan kadınlar üşütmemeli, genital organların kuru kalmasına dikkat etmeli, pamuklu ya da yünlü çamaşırlar kullanılmalıdır.


Egzersizlere önem verilmeli ve ideal kiloya ulaşmak için gerekiyorsa diyet yapılmalıdır. Hamile kalamayan kadınlar sigara içmeyi derhal durdurmalıdır. Erkeklerin sperm kalitesini de düşüren sigaradan uzak durulması şarttır. Alkol kullanımı da sperm ve yumurta kalitesini düşüren bir diğer etkendir.


Kadın kısırlığında kullanılan bitkisel yöntemler:


* Bir tutam keten tohumu su ile kaynatılarak hergün düzenli olarak içilirse düzensiz adet kanaması ve kısırlık için faydalıdır.



* Keten ve çörekotu tohumları dövülerek yutulur.



* Beslenmede badem ve haşhaş tohumuna yer verilmelidir.



* Tereyağı bal ve süt karıştırılarak düzenli olarak içilir.



* Badem dövülerek balla macun yapılarak yutulur.



* Banyan ağacı kökleri dövülerek toz haline getirilir ve yirmi gramı bir bardak süt ile karıştırılarak adet kanamasının bitmesini takip eden üç gece üst üste içilmelidir. Her adet dönemimde tekrarlanmalıdır.



* Karadut yaprağı dövülerek 20 gramı 250 ml. su ile kaynatılır. Ilık hale gelince iki çay kaşığı bal karıştırılarak içilir.



* Kış kirazı (altın çilek) bitkisinin yaprakları dövülerek toz haline getirilmeli, adet kanamasının bitiminde 5-6 gece birer fincan süt ile altışar gram içilmelidir.



* Taze arpa kaynatılarak suyu günde iki kez yemeklerden yarım saat önce birer bardak içilmelidir. 21 gün devam edilmelidir. Eğer taze arpa bulmak mümkün değilse arpa ununu meyve suları, süt vb. içine karıştırarak içebilirsiniz. Günlük alınması gereken miktar 4 çay kaşığıdır.



* Karayılan bitkisi çayı adet kanamasının bitiminden yumurtlama zamanına kadar günde birer bardak içilmelidir.



* Çuha çiçeği yağı kapsülleri günde birer adet alınmalıdır.



* Keten tohumu yağı üretkenliği arttırmaktadır.



* Ahududu yaprakları dövülerek adet kanaması dışında kalan günlerde yarım çay kaşığı yutulmalıdır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:16

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy