Custom Search

Dilekçe Nasıl Yazılır? Dilekçe Örneği, Dilekçe Yazma

Dilekçe Nasıl Yazılır? Dilekçe Örneği, Dilekçe Yazma


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Dilekçe 5 temel öğeden oluşur. Şimdi tek tek bu öğeleri inceleyelim;

1- Başlık: Başlık; dilekçemizin hitap ettiği kurumun adı ve gerekliyle şubesidir. (Örnek: -Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü-, -Gazipaşa İlköğretim Okulu, İnegöl-)

2- İstek/Şikayet: Dilekçeyi yazma sebebimizin bulunduğu kısımdır. Bu kısımda kısa ve öz cümlelerle ihtiyacımızı gerekli tüm bilgilerle birlikte anlatmamız gerekiyor. Örneğin bir okula dilekçe yazıyorsak; içeriğinde okul numaramızı, bir kuruma dilekçe yazıyorsak içeriğinde kurum ile olan ilişkimizi mutlak belirtmeliyiz.

3- Saygı/Arz: Bir dilekçenin olmazsa olmazı arz sözüdür. Her dilekçenin sonuna yeni bir paragrafta “Gereğinin yapılmasını arz ederim.” cümlesi eklenir. Bu her dilekçenin değişmez ve klasik öğesidir.

4- Tarih/Ad Soyad/İmza: Dilekçenizin en alt kısmına sağ köşesine; önce tarihi, altına isminizi soyisminizi ve onun da altına imzanızı atmanız gerekmektedir. Yoksa dilekçeniz kesinlikle geçersiz sayılır.

5- Adres: Dilekçelerdeki en çok unutulan öğe olan adres de sol alt köşeye yazılır. Adressiz bir dilekçenin sonucu bize ulaşamaz; bu yüzden adres çok ama çok önemlidir.

6- Ek(Opsiyonel): Bazı dilekçelerde gerekli belgeler vardır. Örneğin vize dilekçesinde; vize talep formu, kimlik fotokopisi, tapular vs. Bunlar da EK belgelerinde sunulur

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 10:50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy