Custom Search

Tarık Buğra Hayatı, Biyografisi,Eserleri

Tarık Buğra Hayatı, Biyografisi,Eserleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Tarik bugra,Tarik bugra hayati,Tarik bugra eserleri,Tarik bugra biyografi,Tarik bugra hakkinda,Tarik bugra kitaplari,Tarik bugra ne zaman yasadi

Tarık Buğra, Akşehir’de dünyaya gelmiş ve ilköğrenimini burada tamamlamıştır. 1936 yılında Konya Lisesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine kaydını yaptırmıştır. Daha sonra Edebiyat fakültesine geçmiştir. Fakat tezini teslim etmeden buradan da ayrılmıştır.

Tarık Buğra’nın hayatı

1947 yılında babası ile birlikte Nasrettin Hoca dergisini çıkarmaya başlamıştır. Milliyet, vatan, Yenigün, Yeni İstanbul gazetelerinde yazıları yayınlanmaya başlamıştır. Tercüman gazetesinde köşe yazarlığı yaparken 1976 yılında istifa etmiştir. Bundan sonra vaktini edebiyata ayırmıştır. Tarık Buğra ilk yazılarını askerde yazmaya başlamıştır. 1948 yılında, Oğlumuz isimli eseri Cumhuriyet Gazetesinde yarışmada 2. olmuştur. Daha sonra, Yarın Diye Bir Şey Yoktur, İki Uyku Arasında ve Hikayeler romanları yayınlanmıştır. Kasaba yaşantısı, orta sınıf insanların ev ve aile ortamlarından kesitler verilen hikayeler de kullanmıştır. Kurtuluş savaşının bir kasabadan anlatıldığı Küçük Ağa, Gençliğim Eyvah, Yağmuru Beklerken isimli romanları ile Cumhuriyetin çeşitli evrelerini kesitler halinde vermiştir.   Aşk, yalnızlık ve uyumsuzluk temalarını şiirlerinde kullanılmıştır. Tarık Buğra, 26 Şubat 1994 yılında kanser tedavisi gördüğü Çapa Tıp Fakültesinde hayata veda etmiştir.

Tarık Buğra’nın eserleri

Hikayeler; Oğlumuz, yarın Diye Bir Şey Yoktur, İki Uyku Arasında, Hikayeler. Tiyatrolar; Ayakta Durmak İstiyorum, Akümülatörlü Radyo, Yüzlerce Çiçek Birden Açtı. Gezi Yazıları; Gagaringrad, Fıkra ve Deneme; Gençlik Türküsü, Düşman kazanmak Sanatı, Politika Dışı. Roman; Siyah Kehribar, Küçük Ağa, Küçük Ağa Ankara’da, İbişin Rüyası, Firavun İmanı, Gençliğim Eyvah, Dönemeçte, Yalnızlar, Yağmur Beklerken ve Osmancık sayılabilir.


"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:02

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy