Custom Search

Göz Şişmesine Ne İyi Gelir? Gözüm Şişti Ne Yapmalı

Göz Şişmesine Ne İyi Gelir? Gözüm Şişti Ne Yapmalı


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Belki de hayatımıza anlam katan en önemli organlarımız hayatı renkleriyle kavramamızda bir etken olan gözlerimizin kıymetini bilmeliyiz...

Göz şişmesinin çeşitli sebepleri olabilir. Yediğimiz besinler, alerjiler, göz kuruluğu, sarı nokta hastalığı, arpacık çıkması veya göze alınan darbeler nedenli olarak gözlerde şişme olabilir. Doğuştan ve genetik olarak gözaltların da oluşan torbalar, iyi uyumama nedeni ile şişebilir.

Göz şişmesi nedenleri ve tedavisi

Eğer bir böcek sokması veya bakteri nedenli gözde şişme varsa, göz iç yapısında sürekli bir batma hissi vardır. Gözün beyaz kısmı kızarır, üst ve alt kapaklar şişmeye başlar hatta göz komple kapanabilir. Bu durum çok önemlidir, çünkü göz sinirleri direk beyin ile birleşir. Bu nedenle, acil hekime gözükmekte fayda vardır.  Hekim, muayenenizi yaptıktan sonra dezenfektan bir serum ve damla ilaçlar ile antibiyotik kullanımı başlatacaktır.  Gözünüzde bir arpacık ile bağlantılı şişme varsa, bu bir bakteri enfeksiyonudur. Eczanelerde satılan arpacık kremleri ile geçirebilirsiniz. Eğer, kreme rağmen geçmez ve şişme büyürse bir hekime gidilmelidir. Alerjik nedenler ile gözünüzde şişme varsa şiddetli kaşıntı, akma ve sulanma vardır. Bu durumda, gözünüzü kaşımamaya çalışın ve sabunlu ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Alerjik sorunun kökenini bularak, ondan uzaklaşmak kesin tedavi nedenidir. Toz, sporlar, mantar, küf, hayvan alerjileri nedenli gözlerdeki hassasiyet, en fazla görülen rahatsızlıklardır. Genetik olarak şişen gözleriniz varsa veya az uyku sebepli şişmeler, fazla alkol kullanımından ötürü şişmeniz varsa, buz torbası ile 10 dakika kadar kompres yapmak iyi gelecektir. Akşam içtiğiniz çayı buz kaplarında dondurmak ve sabahları kompres yapmak şişkinliği azaltacaktır. Alkolden uzak durmak, iyi ve sağlıklı uyku, göz şişmesini engelleyecektir.

Gözaltında oluşan morluklar ile şişme ise, damarlarınızın gözaltı derinize yakın oluşu ile olabilir. Bunlar genetik nedenlerdir. Bu tarz şişme ve morarmalarda, genelde estetik operasyonlar ile çözüm bulunabilmektedir. Patates ve salatalığın dilimlenerek, 20 dakika kadar göz üstünde tutulması şişmeyi azaltabilir.


"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:54

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy