Custom Search

Kuranı Kerim Mucizeleri, Bilim Adamlarının Çözemediği Olaylar

Kuranı Kerim Mucizeleri, Bilim Adamlarının Çözemediği Olaylar


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Herşeyi üstün zekalarıyla bir açıklama kılıfına giydiren bilim adamlarımızın açıklayamadığı  Kuran-ı Kerim mucizeleri ;



Kuran’da yaradılışımız ile ilgili ;

Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır.(Zümer Suresi, 6)

Üç karanlık içinde diye anlatılan kısım embriyonun yaşadığı batın duvarı, rahim duvarı ve amniyon zarı olarak bilinmektedir. Embriyo bu üç karanlık bölgede gelişimini sürdürür.



Kuran‘da, bir gün kelimesi tam olarak 365 kez geçmektedir. Dünya ve güneş arasında ki döngüyü bu şekilde tam olarak anlatmaktadır. Dünyanın güneş etrafında ki dönüşü 365 gün sürmektedir. Üstelik bu anlaşılmadan önce Kuran bu bilgiyi vermiştir.



Şüphesiz ki Allah, (Dişi) sivrisineği hatta onun da ötesinde (küçük bir varlığı) misal getirmekten çekinmez…..” (Bakara 26)

“Ey insanlar! (Size) bir misal verildi; şimdi onu dinleyin: Allah’ı bırakıp da yalvardıklarınız bunun için bir araya gelseler bile bir sineği dahi yaratamazlar. Sinek onlardan bir şey kapsa, onu da geri alamazlar. İsteyen de aciz, istenen de! ” (Hac 73)

Sivrisineklerin sadece dişileri insanları sokar ve kan emer. O dönemde bu bilgi daha henüz bilinmiyordu. sıtma hastalığını da taşıyan bu dişi sivrisinekler ile ilgili bilgi Kuran‘da geçmektedir. Mikroskopun olmadığı bu dönemde Kuran insanlara bu bilgiyi vermiştir ama insanlar bunu yıllar sonra anlamıştır.



Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler… (Neml Suresi, 88)

Bu ayetten de anlayacağımız gibi dağların hareketsiz olmadığı anlatılmıştır. İlk olarak Alfred Wegener isimli Alman bir bilim adamı dünyanın kuruluşunda kıtaların bir arada olduğunu ve daha sonra ayrılarak hala hareket halinde olduklarını söylemiştir. 1980 yılına kadar bu teoriye ütopik bakılmıştır. yapılan araştırmalarda kıtaların ve dağların dünyanın yüzeyinde sürüklendiği anlaşılmıştır. Kıtaların kayması ve sürüklenmesi o tarihte bilinecek bir bilgi değildir.



18 :65 ayetinde DNA ardarda tam üç kez geçmektedir. DNA ismi bilim dünyası tarafından yeni koyulmuş bir isim olmasının yanı sıra 1865 yılında Mendel, genetik yasaları açıklamıştır. Kuran’da 1.400 yıl önce böyle bilgi mucizeden başka bir şey değildir.



"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:16

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy