Custom Search

Kısaca Saint Simon Kimdir? Saint Simon Eserleri, Resimleri

Kısaca Saint Simon Kimdir? Saint Simon Eserleri, Resimleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼






Kısaca Saint Simon Kimdir? Saint Simon Eserleri, Resimleri

17 Ekim 1760 yılında Fransa’da doğmuştur. Fransız sosyalizminin kurucusudur. 19 Mayıs 1825 yılında vefat etmiştir. Toplumu, çaba, üretim, eylem ve yaratma olarak görmektedir. Gerçek ismi, Claude Henri de Rouvroy olarak geçmektedir.

Saint Simon hayatı

Düşünce yapısı olarak, toplum bilimi olarak görülen sosyolojinin düşünce babası olarak kabul edilmektedir. Fransız filozof ve iktisatçıdır. Saint Simon’un büyük amcası, sarayın tarihsel anılarını yazan bir yazardır. Simon ise, ne yapacağına karar verememiş bir adamdır. Önce asker olmaya karar vermiş ve Nikaragua’da Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanus’u birleştirecek bir proje üstünde çalışmıştır. Daha sonra, Fransız İhtilalinde tutuklanmış ve dokuz ay hapis yatmıştır. Bütün parasını bitirdiğinde yazı yazmaya başlamıştır. 1802 yılından itibaren, düşüncelerini yazıp yayınlamaya başlamıştır. Pozitif bilimlerin tüm dalları ile ilgilenen düşünür, bu bilimlerin ancak pozitif bir sosyal ilmin yaratılması ile tamamlanacağına inanmış, bu bilime sosyal fizik adını vermiştir. Simon’a göre, fizik bilimi, fiziki olayları önceden görmeyi, onları kontrol altına almayı mümkün kıldığı gibi, sosyal fizik de sosyal olayları önceden görmeyi, onları kontrol altına almayı ve şekillendirmeyi mümkün kılacaktır. Saint Simon, yaşadığı dönemde feodalizm ile ona uygun hiyerarşik toplumsal yapıların devrim tarafından ortadan kaldırıldığını, tarımın artık eskisi gibi, hem büyük kazançlar yaratmadığını hem de en önemli doğal iş olarak görülmediğini gözlemlemiştir. Artık yeni buluşları, seri üretimi ve doğaya aklın egemenliği ile endüstri ortaya çıkmıştır.

Eserleri

Temel olarak en büyük eserleri; De la Reorganisation de la Societe Europenne, Du Systeme İndustriel ve Cateschisme des Industriel sayılabilir.


"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:52

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy