Custom Search

Dünyanın En Hızlı Havyanları Hangileri, Resimleri

Dünyanın En Hızlı Havyanları Hangileri, Resimleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Dünyanın En Hızlı Havyanları Hangileri, Resimleri

Doğal yaşam içinde birbirinden ilginç ve muhteşem canlılar bulunmakta ve hepimizin ilgisini çekmektedir. Doğada, her canlı yaşam savaşı vermekte ve hayatlarını devam ettirebilmek için hepsine ayrı özellikler bahşedilmiştir. İşte dünyanın en hızlı hayvanlarına birkaç örnek;



İsa Kertenkelesi (Su Kertenkelesı): Perdeli arka ayakları sayesinde su yüzeyinde koşan bu canlı, saatte 140 km kadar hız yapabilmektedir. 20 cm boyu olan bu kertenkele, dunyanın en hızlı hayvanı olarak kabul edilmektedir.

Çita: Çitalar, saatte 120 km’li bir hıza 3 saniye içinde ulaşabilmektedirler. Fakat bu süratlerini fazla koruyamazlar ve çabuk yorulmaktadırlar. Avını ilk 20-30 saniye içinde yakalamalıdır, yoksa çok yorulmaktadır.



Deve Kuşu: Deve kuşları, hem uzun hem de kaslı olan bacakları sayesinde 100-120 km’lik bir hıza ulaşabilmektedirler.



Kanada Boz Ayısı: Kanada topraklarında yaşamını sürdüren bu ayı türü, 75 km’lik süratiyle dünyanın en hızlı ayı türüdür.



Afrika Antilobu: Uzun süre 90 km’lik bir süratle koşabilen bu antilop, Çitalardan kaçabilen nadir hayvanlardan biridir.



Kızıl Tilki: 77 km sürate çıkabilen kızıl tilki, kahverengi tavşanları yakalamak ya da avcılardan kaçabilmek için bu hıza çıkmaktadır.



Kahverengi Tavşan: Avrupa ve Batı Asya bölgelerinde yaşayan, Avrupa’daki meşhur av partilerinin baş kahramanı olan bu tavşan türü, 77 km’lik bir hıza ulaşabilmektedir.



Aslan: Aslanlar, 80 km’lik süratleriyle ve güçlü oluşuyla avlarının en korkulu rüyasıdır. Ancak, kaçak avcıların en büyük avı olabiliyorlar.



Pronghorn Antİlobu: Dünyanın en hızlı koşan hayvanlarından biri olan bu antilop, 91 km hıza kadar ulaşabiliyor. Güçlü kalp ve akciğer yapısıyla nadir hayvanlardan biridir.



Thomson Ceylanı: Afrika’nın geniş düzlükleri ve bozkırlarında yaşayan bu ceylan, 75 km’lik hızıyla kendisini avlamaya çalışan diğer yırtıcı hayvanlardan korunmaya çalışmaktadır.


"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:23

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy