Custom Search

Fotokopi Makinasını Kim Nasıl Buldu? Fotokopi Makinası İcadı

Fotokopi Makinasını Kim Nasıl Buldu? Fotokopi Makinası İcadı


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Fotokopi makinasını kim nasıl buldu,Fotokopi makinası hjakkında

Amerikalı George C. Beidler tarafından 1903 yılında icat edilen ilk fotokopi makinesi, kopyalanacak belgelerin fotoğrafını çekmekteydi, dolayısıyla bu süreç hem yavaş hem de uzun zaman almasından ötürü çok fazla rağbet görmemişti.

Fotokopi makinesinin icat edilme süreci

Beidler, bir dönem Amerikanın Oklahoma eyaletinde bir arazi ihtilafları bürosunda çalışırken, belgelerin kısa sürede çoğaltılması ile ilgili ihtiyaçtan dolayı böyle bir fikir üretmişti. Bu amaçla yaptığı çalışmalarını 1906 yılında sonuçlandırdı ve patentini aldı. Ancak çağdaş elektrostatik fotokopi makinesi, Amerikalı Chester F. Carlson tarafından icat edildi ve 6 Eylül 1938 yılında “elektron fotoğrafçılığı” adını verdiği yöntem ile

patent başvurusunu yaptı. Carlson, Bell Telephone Laboratories’de araştırmacı mühendis olarak çalışırken işini kaybetti ve patent avukatlığı yapmaya başladı. Çalışmaya başladığı P.R. Mallory & Co’da patentle ilgili evrak işlerini hızlandırmak amacıyla bir kopya makinesi icat etmeye kendini yoğunlaştırdı. Macar Paul Selenyi’nin, çeşitli maddelerin elektrik iletkenliği, kopyalanacak olan belgenin sabit bir gölgesine dönüştürebilmek amacıyla denemeler yaptı. Bu deneyin tarihini ve yerini cam levha üzerinden mumlu bir kağıda aktarmayı başardı.

Carlson, icadıyla ilgili birçok büyük şirkete müracaat ettiyse de, sadece Battelle Memorial Enstitüsünden başka ilgilenen çıkmadı. Ronald M. Schaffert cihazın bu sürecini geliştirdi ve en son olarak da üretim hakları yasal olarak Haloid Co’ya satıldı. Haloid Co, Carlson’un bu icadının ismini yunanca kuru yazmak anlamına gelmekte olan Xerography ismiyle değiştirdi. İlerleyen yıllarda Haloid Co, Xerography esasıyla çalışmakta olan ilk fotokopi makinesini 1959 yılında üretti. Bu fotokopi makinesi çok fazla rağbet gördü. Haloid şirketi, makinenin çok fazla ilgi ve rağbet görmesinden dolayı Da şirketin adını Xerox Corporation şeklinde değiştirdi.


"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:53

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy