Custom Search

Göz Neden Seyrir? Göz Seyirmesi Nedenleri

Göz Neden Seyrir? Göz Seyirmesi Nedenleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Genelde Göz rahatsızlıklarında gözlerin seyridiğini duymuştum fakat ;

Göz seyirmesi, çok eski zamanlardan bu yana batıl inançlara bağlanmıştır. Sağ göz seğirirse iyi şeyler, sol seğirdiğinde kötü şeyler olacak denilir. Aslında, göz seyirmesi tamamen fizyolojik bir sorundur, bu nedenle batıl inançlar ile bağlantısı yoktur.

Göz neden seğirir?

Gözlerde batma, yanmaya neden olan konjonktivit ve iltihabi durumlar, gözlerde görme bozuklukları ve seyirmesine neden olur. Bu, aslında gözün gözlük kullanma ihtiyacıdır. Fakat bir hekime gidildiğinde, gözlerde bir bozukluk yoksa nörolojik muayeneye gönderilir. Göz seyirmesinin altında psikolojik sorunlar da olabilir. Yapılan araştırmalarda göz seyirmesinin başlıca nedeni, göz kaslarındaki yorgunluktur. İyi uyku uyumama ve gözleri yormak seğirmelere neden olabilir. Bunun dışında hastanın fiziksel gerginliği, göz kaslarında kasılmalara neden olacaktır. Yorgunluk, stres, depresyon ve sıvı elektrolit dengesinin bozulması ile ilgili tedavi uygulanır. Göz seyirmesi, bazen tik şekline bile dönüşebilir, bu nedenle mutlaka bir psikolojik destek alınmalıdır. 10 yaş altı çocuklarda, göz seyirmesi varsa hemen hekime başvurulmalıdır. Bu göz tembelliği başlangıcı olabilir.

Göz seyirmesini engellemek için ne yapılmalıdır?

İyi ışıklandırılmamış alanlarda kitap okunmamalıdır. Televizyon başında uzun süre geçirilmemelidir. Klima çalışan ortamlarda gözlerde kuruluk oluşacağından, mümkün olduğunca durulmamalıdır. Akşamları erken saatlerde yatmak, iyi bir uyku uyumak, gözleri ve psikolojik durumu düzenleyicidir. Bu nedenle, yorgunluğa karşı önlem alınmalıdır. Stresli yaşamdan kaçınılmalı, bol sebze ve meyve yenilmelidir. Aşırı tozlu ve kirli ortamlardan uzak durulmalıdır. Kafeinden uzak durmak ve asitli içecek tüketimini bırakmak gereklidir. Tüm bu uyarılara rağmen göz seğirmeniz devam ederse, yüzün üzerinde kasılmalar, gözlerde şişlik, kızarıklık ve çapaklanma varsa, göz kapağı seğirme sırasında kapanıyorsa, hemen bir hekime başvurulmalıdır. Beyin ve sinir hastalıkları ile ilgili acil müdahale gerekebilir. Göz seyirmesi, bunun dışında korkulacak bir rahatsızlık değildir.


"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy