Custom Search

Kahvenin Zararları Neler? Kahve Zararlı mı?

Kahvenin Zararları Neler? Kahve Zararlı mı?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Kahve yararlı olduğu kadar zararları da mevcut,,,

Günde yaklaşık olarak 5-6 bardak kadar kahve tüketenlerde, kalp ritmi düzensizleşiyor. Düzensiz kalp atışı ve taşikardi meydana geliyor. özellikle kalp hastalarına kahve tüketilmesi yasaklanıyor.

Günde 4-5 bardak kahve içenler arasında yapılan araştırmalarda, kan basıncında ani yükselmeler ve tansiyonda artış fark edilmiştir. Ayrıca ülser oluşumuna katkısı olan kahve, midenin fazla asit salgılamasını sağlıyor. Yemekten önce içilen kahve tip 2 şeker hastalarında kan şekeri üzerine olumsuz etki yaratıyor. Kahve içinde bulunan minerallerin beyinde kan hücrelerinin basıncını arttırması şiddetli baş ağrılarına neden oluyor. Vitaminlerin ve minerallerin kaybı vücudun demir ve yararlı besinleri emmesini yavaşlatıyor.

Bol kahve içenlerde kalsiyum, vücuttan idrar ile atılıyor. Böylece kalsiyum eksikliği başlıyor. Kalsiyum eksikliği, kemik erimesine neden olduğu gibi menopozda olanlarda kesinlikle kahve tüketimi sınırlanmalıdır. Kafein, kadında doğurganlığı azaltıyor. Yumurtlama yavaşladığından, kahve tüketimi azaltılmalıdır. Ayrıca yapılan araştırmalarda günde 4-5 bardak kahve içen erkeklerin içmeyenlere oranla sperm kalitesinin düştüğü de açıklanmıştır. Hamile kadınlarda, bebeğin sinir sisteminin gelişimini engellediğinden içilmesi önerilmemektedir.


"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:59

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy