Custom Search

Liselilere Osmanlı Türkçesi ve Hitabet Dersi, 2014 Lise Dersleri

Liselilere Osmanlı Türkçesi ve Hitabet Dersi, 2014 Lise Dersleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


MEB’in liseler için hazırladığı haftalık ders çizelgesi taslağına göre, öğrenciler gelecek yıl Osmanlı Türkçesi, diksiyon ve hitabet dersleri seçebilecek.


Milli Eğitim  Bakanlığı (MEB), gelecek sene liselerde okutulması planlanan haftalık ders  çizelgesi taslağını hazırladı. Buna göre öğrenciler seçmeli dersler sayesinde  Osmanlı Türkçesi’nin yanı sıra güzel konuşmayı ve etkili hitabeti öğrenebilecek.

MEB, 2013-2014 öğretim yılından itibaren 10. sınıflardan başlayarak  kademeli olarak genel lise, Anadolu lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu  lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, güzel  sanatlar ve spor lisesi, imam hatip lisesi ile Anadolu imam hatip liselerinde  uygulanacak haftalık ders çizelgesini belirledi.

Seçmeli dersler, öğrencinin ilgi, istek ve hedefledikleri yükseköğretim  programı doğrultusunda öğrenci, veli ve okul tarafından ortaklaşa belirlenecek.  Birinci ve ikinci yabancı dil derslerinde Bakanlar Kurulu kararıyla öğretiminin  yapılması kabul edilen yabancı diller okutulacak. Farklı sınıf seviyelerinde  seçilen aynı derslerde öğrencilerin birlikte eğitim almaları sağlanabilecek.

Güzel sanatlar ve spor liselerinde, müzik alanında müziksel işitme, okuma  ve yazma; görsel sanatlar alanında desen çalışmaları; spor alanında spor; Anadolu  imam hatip lisesi ve imam hatip liselerinde ise Kur’an-ı Kerim derslerinde bir  üst sınıfa geçilebilmesi için mutlaka başarılı olunması gerekiyor.

Genel liselerde haftalık ders saati 37, Anadolu liseleri ve hazırlık  sınıfı bulunan Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel  sanatlar ve spor liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve imam hatip liselerinde  ise haftalık ders saati 40 olarak belirlendi.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:37

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy