Custom Search

İştah Açan Besinler, Kilo Aldıran Yiyecekler

İştah Açan Besinler, Kilo Aldıran Yiyecekler


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Kilo vermenin sorumluluğu kadar önemli bir konuda kilo almaya çalışmaktır. Kilo almanın daha çok zor olduğu hep söylenir.. Kilo almak isteyenlere iştahı kapalı olanlara bir kaç öneri...

Zamanlarında yenmesi gereken gıdaları yiyememe ve yemede isteksizlik gösterme, iştahsızlık olarak adlandırılır. Bir çok hastalıkta ve ateş yükselmesinde iştah kesilir. Duygusal bir sebep olmaksızın iştahı kesilmiş olanlar bir hekime görünmelidir. İştah açıcı olarak aşağıdaki karışımlardan faydalanılır.

İştahsızlık Bitkisel Tedavisi

Beş litre suya, bir kilo siyah üzüm, yarım kilo keçi boynuzu, bir kilo kuşburnu ve 100 gram lanakına konur. Malzemenin üçte biri buharlaşıncaya kadar kaynatılır, sonra süzülür.
Karışımdan yemeklerden önce günde üç defa birer bardak içilir. Yemeklerden önce birer kaşık balık yağı içilir.

Toz kekikle pul biber, zeytinyağı ile karıştırılır, bol limon suyu eklenir ve taze ekmekle yenir. 10 gr. acı yonca 200 cc. suda bir dakika kaynatılır, balla tatlandırılarak içilir.

Roka, turp, soğan ve sarımsak bol miktarda yenir. Kaynamakta olan bir litre suya, 100 gr. kuru incirle 50 gr. anason konur, kaynatılır. Yemeklerden önce günde üç defa birer bardak içilir.

50 gr. çam fıstığı, 100 gr. badem ve 100 gr. fındık iyice ezildikten sonra, macun kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilir. Yemeklerden sonra 1-2 kaşık yenir.

50 gr. çörekotu ile 20 gr. damla sakızı yarım kilo balla iyice karıştırıldıktan sonra yemeklerden önce 1-2 kaşık yenir.

Bal kabağı pişirilir ve hurma ile beraber yenir. Kahvaltılarda bol miktarda bal ve kaymak karışımı yenir. Yemeklerden önce bir tatlı kaşığı çörekotu, balla karıştırılarak yenir.

Kaynamakta olan bir buçuk litre suya, 100 gr. kantaron, 50 gr. portakal kabuğu, 10 gr. karanfil ve 20 gr. nane konur, on beş dakika daha kaynatılır. Balla tatlandırılarak, yemeklerden önce birer bardak içilir.

Yemeklerden önce greyfurt veya portakal suyu içilir. 50 gr. zencefil, 50 gr. karanfil ve 20 gr. kırmızı pul biber toz haline getirildikten sonra, bir kilo balla karıştırılır ve yemeklerde birer kaşık yenir.

Tuzlu soğan ve sarımsak yenir. Bol sirkeli, zeytinyağlı ve pul biberli salata yemeklerle birlikte yenir. Çorbalara limon, kekik, sumak ve kara biber konur, içilir.

10 gr. zencefil, 10 gr. havlıcan ve 20 gr. beyaz biber, ayva reçeli ile macun haline gelene kadar karıştırıldıktan sonra, yemeklerden önce 1 -2 yemek kaşığı yenir. 10 gr. kınakına, 20 gr. turunç kabuğu ve 20 gr. portakal kabuğu, bir litre suda on beş dakika kaynatılır. Yemeklerden önce birer çay bardağı içilir.

100 gr. kara üzüm, 10 gr. kişniş, 10 gr. turunç kabuğu bir litre suda on beş dakika kaynatılır, yemeklerden önce birer çay bardağı içilir.

 Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler. Anason tohumlarının yenmesi iştahı artırır. Anason tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdır, harareti söndürür. Andız otu iştah açar. Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir. Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.

Güvercin kökü iştah açıcıdır. Kantaron iştahı açar, hazımsızlıkları giderir. Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır. Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açıcı özelliğe sahiptir. Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir. Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun kötü bir kokusu vardır.

Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar. Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır. Nohut kilo aldırır. Soğan iştah acıcı özelliğe sahiptir. Ardıç meyveleri iştahı artırır, hazmı kolaylaştırır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:41

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy