Custom Search

Mantar zehirlenmesi belirtileri Nelerdir?

Mantar zehirlenmesi belirtileri Nelerdir?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Mantar hepimizin çok sevdiği ve besleyici bir yiyecektir. Fakat her mantar türü yenilmez özellikle mantarların çıkmaya başladığı bu dönemde,  dikkatli olmak ve bilmediğimiz çayır mantarlarını yememek gereklidir.

Ülkemizde en fazla zehirlenme vakaları mantarlardan olmaktadır. Eskilerin yaptığı gibi suda bekletmek ve kaynatmak ne yazık ki mantarın zehrini almamaktadır.  zehirli mantar yedikten 1-2 saat kadar sonra, şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma, susama, vücut sıcaklığında düşme başlar. Zehirlenme belirtileri mantarda bulunan zehrin etkisine göre değişir. Bazı mantarlar hemen etki ederken bazıları 10-12 saat sonra etkisini gösterir.

Bütün bu belirtiler varsa hemen bir hastaneye gitmek gerekir. Hastaya mide yıkama veya kusma için çeşitli ilaçlar verilir. Serum ile elektrolit dengesi sağlanır. 1 hafta ila 10 gün arasında tedavi sürebilir. Bazı mantarlar için geliştirilmiş serumlar kullanılabilir.

Mantar zehirlenmesinde ölüm oranı çok yüksektir. Erken tedaviye başlamak bu nedenle çok önemlidir. Mantar zehirlenmesine maruz kalmamak için kültür mantarı tüketmek gereklidir. Mantar zehirlenmesi ile karşı karşıya kaldığınızda hastayı kusturmaya çalışmak ve acil hastaneye gitmek gereklidir.

Kaynak: Mantar zehirlenmesi ve belirtileri
mailce.com

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:18

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy