Custom Search

Edirne Tatil Yerleri, Edirne Otelleri, Otel Fiyatları

Edirne Tatil Yerleri, Edirne Otelleri, Otel Fiyatları


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



EDİRNE

“Yakınlarda bir yerlere gitsek” günlerinde ilk akla gelen adreslerden olmalı.

İsmini M.S. 124’te Batı Trakya’yı gezen Roma İmparatoru Hadrian’dan alan Edirne, İstanbul’a sadece 228 kilometre uzakta. Rahat bir araba yolculuğu ile iki saatten kısa bir zamanda ulaşılıyor. O kadar yakın, o kadar kolay gidilir halde ki, bazen şehir içinde uzak bir semte gitmekten daha yakın. Bir kere bir dönem Osmanlı İmparatorluğu’nun başkentliğini yapmış çok özel bir şehir. İnanılmaz bir tarih sizi bekliyor. Enfes ciğer ve köfteler, bir de sıcakkanlı insanlar...


Hadrianapolis’den Edirne’ye

Trakya’yı gezen Roma imparatoru Hadrian, Edirne’ye kendi adını vermiş, “Hadrian’ın şehri” anlamına gelen “Hadrianapolis” demiş. Osmanlılar’ın Rumeli fetihleri sırasında harekât üssüymüş. Hatta Yıldırım Beyazıt İstanbul kuşatmasını, Edirne’den yönetmiş. 1. Mehmet zamanında da sekiz sene boyunca saltanatın idare merkezi olmuş. 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasında Rusların eline geçmiş, 13 Mart 1879’da geri alınmış. Balkan Savaşı sırasında Bulgarların, 1. Dünya Savaşı sonrasında da Yunanlıların toprağı olmuş. Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olduğu kabul edilmiş.


Ne yapılır?

* Dünyanın en önemli yapıtlarından biri olan Selimiye’de saatler geçirin. 2. Selim’in Mimar Sinan’a yaptırdığı camii, 1569-1575 yılları arasında inşa edilmiş. Paha biçilmez çinilerinin bir kısmı, Rus savaşı sırasında Rusya’ya kaçırılmış. Gene de kalanlar, insanın başını döndürmeye yetiyor. Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden. Bu meşhur “Bu caminin minaresi eğri” hikayesinin Selimiyede geçtiğine inanılıyor. Selimiye’de avlusundan başlayarak bambaşka bir hava var. Etkilenmemek elde değil.

* Selimiye’nin gölgesinde kalsalar da, diğer eski camileri de ziyaret etmeyi atlamayın. Özellikle Muradiye Camii ve çiçek desenli çinileri muhteşem. .

* Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, hemen Selimiye’nin karşısında. .

* Selimiye Vakfı Müzesi geçtiğimiz yıllarda açılmış. Mutlaka ziyaret edilmeli. Bahçesinde oturup güzel bir fincan kahve içilmeli. Çok zamansız, çok sakin, çok özel bir alan sanki.


* Ali Paşa Çarşısı’nda dolaşın. Edirne’nin kapalıçarşısı. Biraz da alışveriş yapılıyor burada, ister istemez. .

* Meriç kıyısında yürüyün. Edirne, üç nerhin geçtiği bir şehir. 470 kilometre uzunluğundaki Meriç nehri, Yunanistan ve Türkiye arasındaki sınırlardan birini çiziyor. 211 kilometre boyunca yurdumuzda akan Meriç, İpsala’da Ergene ile birleşiyor ve Ege denizi’ne dökülüyor. .

* Meriç Nehri üzerindeki Mecidiye Köprüsü, özellikle çok güzel. .

* Kaleiçi’nde dolaşın. iyi restore edilmiş binalar var. .

* Bir de asker uğurlaması olur, özel bir eğlence olur. Roman havası gelirse kulağınıza, hemen 9/8’lik ritmi takip edin. Hayatınızda bu kadar güzel oynayan başka bir topluluk göremeyeceksiniz. .

* Her yıl haziran sonunda Kırkpınar Yağlı Güreşleri yapılıyor. 7 asırdır devam eden Kırkpınar’ı seyretmek de Edirne seyahati için başlı başına bir neden.

Taşodalar, Hafta sonu standart 80 Euro’dan başlıyor.




"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 09:05

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy