Custom Search

2013 Guinness Rekorlar Kitabı, Guinness Rekorlar Kitabında Neler Var?

2013 Guinness Rekorlar Kitabı, Guinness Rekorlar Kitabında Neler Var?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼





Yaşayan en uzun insan
Sultan Kösen. 10 Aralık 1982 Türkiye doğumlu Sultan Kösen 251 cm.


Dünyanın en alçak arabası
Dünyanın en alçak arabası yerden 45.2 cm yüksekliğiyle, Mirai dünyanın trafiğe çıkabilen en alçak arabası olarak kayıtlara geçti.


Dünyanın en kısa kadını
Rekortmen Jyogı Amge; en kısa kadın. Dünyanın en kısa kadını sadece 62,8 cm.


Sürülebilir en ağır bisiklet
Rekortmen Wouter Van Den Bosch; Sürülebilir en ağır bisiklet.: bosch sürülebilen en ağır bisikleti yaptı. Onun ‘Canavar bisikleti’ 750 kg ağırlığında ve bisikletini memleketi Arnhem Hollanda’da sıklıkla sürüyor.


En kısa boğa
29 aylık 76.2 cm boğa Archıe, diğer boğalardan 38 cm daha kısa boyuyla kuzey İrlanda’nın Antrim bölgesinde kayıtlara geçti.


En ağır kadın sporcu
Rekortmen sharran alexander; en ağır kadın sporcu. Dünyanın en ağır kadın sporcusu 203.2 kg ağırlığında ve 6 ft boyunda. Sharran İngiliz Sumo Federasyonu tarafından fark edildi ve uluslar arası yarışmalarda şimdiye kadar 4 altın madalya kazandı.


Dünyanın yakalanan en uzun yılanı
Dünyanın yakalanan en uzun yılanı; Kansas, Missuri, Amerika’daki Full Moon prodüksiyon’a ait olan, 7.67 m uzunluğundaki Medusa, yakalanmış en uzun yılan oldu.


Spiral yol rekoru
Hot Wheels Double Dare Snare kamyon oyununun devasa boyuttaki versiyonu, araba dünyası rekorlarında en büyük spiral olarak yerini aldı. Spiral 18.2 m yüksekliğinde.


Dünyanın en zinde adamı
Dünyanın en zinde adamı Paddy Doyle. İngiliz ordusu paraşüt biriminin eski bir üyesi olan Birmingham’dan 46 yaşındaki Doyle, 23 adet birbirinden farklı geçerli olan rekoruyla en müthiş profesyonel çoklu disiplin atletlerinden birisidir.


Dünyanın en ağır ikizleri
Amerikalı Billy Leon (1946-79) ve Benny Loyd (1946 - 2001) Mccrary, Mcguire adıyla da bilinirler. Altı yaşlarına kadar normal ölçülerdeydiler. Kasım 1978’de Billy 337 kg ve benny 328 kg ağırlığındaydılar ve her birinin bel ölçüsü 2.13 m idi.


İnsan ve şilteden oluşan domino rekoru
İnsan ve şilteden oluşan domino rekoru yine Çin’de kırıldı; 1001 katılımcının yere düşmesi ile en geniş katılımlı insan dominosu rekoru Çin’de kırıldı.


Dünyanın en uzun köpeği Zeus
Zeus eski yunanda tanrıların babası olarak bilinirdi. Adaşı 3 yaşındaki Otsego, Michigan’dan, (Büyük Danimarkalı) cinsi köpek Zeus, köpeklerin babası olarak takdim edilebilir.


Dünyanın en büyük baterisi
Dünyanın en büyük baterisinin sahibi; 30 yılı aşkın zamandır profesyonel müzisyen ve aynı zamanda da bakan olan Dr. Mark Temperato, kendini bir ‘ritim ajanı’ olarak tanımlıyor. Dr Temperato 340 parçalık dünyanın en kapsamlı baterisinin sahibi.


Dünyanın en geniş koleksiyonu
Darlene Flynn, dünyanın en geniş ayakkabı ve ilgili malzemeleri koleksiyonunun sahibi. 12 yıldan uzun bir zamandır, Darlene Flynn 14,684 parçalık ayakkabı ve ilgili malzemeleri koleksiyonunu biriktiriyor.


En beğenilen video
‘Gangnam Style’ Youtube tarihindeki en çok beğenilen video olarak Guinness dünya rekoruna sahip. Koreli pop yıldızı ‘PSY’ , videosu Gangnam Style ile büyük bir başarı yakaladı, şimdi de bu başarılara Guinness dünya rekorunu ekledi. 15 Temmuz’dan beri seyredilebilen video, 2.141.758 kez beğenilerek Youtube tarihinin en çok beğenilen videosu oldu.


En hızlı köpekbalığı
Yüzme hızları saatte 56 km olarak kayıtlara geçen Shortfin mako en hızlı köpekbalığıdır. Karşılaştırma yapılırsa en hızlı insanoğlu saatte sadece 7,5 km hızla yüzmektedir. Shortfin mako ayrıca en yükseğe sıçrayan köpekbalığıdır. Sudan 6 metre yükseğe atlayabilir. Hatta balıkçıların botları üzerinden de atlayabilmektedir.


En büyük dişli köpekbalığı
En büyük dişlere sahip olan cookiecutter sadece 0,4 metre uzunluğundadır. Ancak dikdörtgen tabanlı 19 üçgen dişi oran olarak çok büyüktür. Bu köpekbalığı dişlerini daha büyük bir balığın etini parçalamada ustalıkla kullanır.


En büyük yırtıcı balık
Yetişkin büyük beyaz köpekbalıkları ortalama 4,3-4,6 metre uzunluğunda ve genellikle 520-770 kg gelmektedir. Büyük olanların 10 metreye kadar çıkabildikleri ile ilgili birçok iddia var; fakat bunların çok azı kabul görmüştür. Bazı beyaz köpekbalıklarının 6 metreden fazla uzun olduğunu gösteren pek çok kanıt vardır.


Yeryüzündeki en hızlı memeli
Çita, kısa mesafede en fazla saatte 100 km’lik hızını sürdürebilir. 8 yaşındaki Sarah 10 Eylül 2009 tarihinde Amerika’nın Cinnati hayvanat bahçesinde dizayn edilmiş yolda 100 metreyi 6,13 saniyede koştu. Sarah çizgiyi geçtiğinde o yolun yarısını bitirmiş olurdu.





















"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 08:14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy