Custom Search

Başbakanlık Bursu Nedir, Başbakanlık Burs Şartları, Kime Verilir?

Başbakanlık Bursu Nedir, Başbakanlık Burs Şartları, Kime Verilir?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Başbakanlık bursu, sadece üniversite öğrencilerine verilen maddi bir burstur. Başbakanlık bursu 2009 yılından itibaren yürürlüğü girmiş olup, bu burs üniversite adaylarına karşılıksız olarak verilmektedir. Bu bursu almak için üniversite sınavına girmeden önce burs veya kredi istiyor seçeneğinin imzalanmış olması gerekmektedir.

Başbakanlık bursu kişinin YGS ve LYS’de yaptığı puan ve başarılara olan ancak ailesinin maddi durumu pek elverişli olmayan kişilere verilir. Kişi gerekli bilgiler ile başbakanlık bursu için başvuru yaptığı takdirde sınav puanına göre kişiye burs bağlanır. Bu burs ise öğrencinin eğitim süreci boyunca her ayın 7. Gününde hesaplara yatırılır.

Başbakanlık bursunu Türkiye’de ilk 100’e girmeyi başarmış öğrenciler koşulsuz, şartsız alabilir. Lisans ve önlisans öğrencileri de başbakanlık bursuna başvuruda bulunabilir. Başbakanlık bursundan açık öğretim, iki yıllık fakülteler, yüksek lisans ve vakıf üniversitelerine giden öğrencilerde yararlanabilir.

Ancak bu kişilerde çeşitli kısıtlamalara mevcuttur. Bu kısıtlamalara uygun olan kişiler sadece başbakanlık bursunu alabilir.
Başbakanlık bursu başarılı öğrencileri verilen bir burs olduğundan, öğrenci üniversitede başarısız olduğu takdirde burs iptal olabilir. Bursun iptal olma sebepleri arasında üniversite öğrencisinin 3 ders veya daha fazla dersten kalması vardır.

 Aynı zamanda kişi üniversiteyi bırakırsa kişinin bursu da iptal olur. Bunun dışında bursun kesilmesi için hiçbir engel olmayıp, kişi eğitim gördüğü sürece bu bursu alır. Çalışma hayatına başladığında ise diğer burslardaki gibi ödeme yapma zorunluluğu yoktur.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:43

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy