Custom Search

İsteğe Bağlı Bağkur Nedir? İsteğe Bağlı Bağkur Primi Ne Kadar?

İsteğe Bağlı Bağkur Nedir? İsteğe Bağlı Bağkur Primi Ne Kadar?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



 İsteğe bağlı Bağ-Kur ne demektir? Ne gibi yarar sağlar? SSK mı? Yoksa isteğe bağlı Bağ-Kur mu önerirsiniz? Öncesinde, adıma 1000 gün iş yerinden SSK prim ödendi. Fakat şu an serbest meslek(turist rehberliği) yaptığımdan isteğe bağlı Bağ-Kur yatırmaktayım. İş yerine bağlı SSK ve isteğe bağlı Bağ-Kur arasında sosyal güvence açısından ne gibi fark vardır?

Cevap: İsteğe bağlı sigorta; zorunlu sigorta kapsamında, yani SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve özel vakıf emekli sandığı(banka ve sigorta şirketleri ve tic. odası vb. kuruluşlara ait emekli sandıkları) kapsamında olmayanların, sosyal güvenliğini sağlayan bir müessesedir. Sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmayanlardan talep edenler, belirli usullerde primlerini ceplerinden ödeyerek, aynen çalışanlar gibi sosyal güvelikleri sağlanmaktadır. İsteğe bağlı sigortaya prim ödeyen kişi, sağlık yardımı alabildiği gibi aranan şartları sağladığında emekli olabiliyor. Ve emekli aylığı alıyor. Gerek emekli olması, gerekse diğer sosyal haklar açısından çalışanlardan hiçbir farkı yok.

1 Ekim 2008 den itibaren sadece Bağ-Kura isteğe bağlı prim ödenebiliyor. SSK ya isteğe bağlı prim ödenemiyor. Vergi mükellefi olarak kendi nam ve hesabınıza bağımsız olarak rehberlik yapıyorsanız, Bağ-Kurlu olmak zorunda olduğunuzdan isteğe bağlı prim ödeyemezsiniz. Ancak, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bağ-Kurlulara sigortalı çalışarak prim ödeme imkânı getirildiğinden, faaliyetinize ara vermeden bir işyerinde sigortalı çalışarak SSK ya prim ödeyebilirsiniz.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:38

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy