Custom Search

Tüp Bebek Kimlere Uygulanır?

Tüp Bebek Kimlere Uygulanır?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Günümüzde çoğu çiftin başvurduğu yöntem olan tüp bebek hakkında bilmek istedikleriniz...

Tüp bebek yöntemi her kısırlık sorunu olan çifte uygulanmaz.

Tüp bebek tedavisi nedir?

Tüp bebek  kadından alınan yumurtaların ve erkekten elde edilen spermlerin vücut harici laboratuvar  ortamında birleştirilerek döllenmesini sağlayan tedavi sürecine verilen addır. Döllenen yumurtaların  bölünmesiyle embriyolar oluşur ve oluşan embriyolar anne rahmine transfer edilir. Bu sayede gebelik  oluşur. Oluşan gebelik ile doğal yolla oluşan gebelik arasında hiçbir fark yoktur. Doğal gebelik ile  arasında ki tek fark  tüp bebekle oluşturulan gebeliğin laboratuvar ortamında gerçekleştirilerek anne  rahmine transfer edilmesidir.

Tüp bebek  yöntemi her  kısırlık  sorunu olan çifte uygulanmaz. Öncelikle tedavinin gerekliliğini mecbur kılan şartların oluşması gerekir. Bazı kısırlık durumları çok küçük müdahaleler ile tedavi edilebiliyor, örneğin yaşam tarzınızdaki bir kaç değişiklik dahi kısırlığı yenmenize yardımcı olabilir. Önemli olan hekiminizin doğru teşhişi yapmasıdır.    Bu yazıda  tüp bebektedavisi kimler için gereklidir ve  tüp bebek  tedavisini gerektirecek durumlar nelerdir ? açıklamaya çalışacağız.

Kimler için tüp bebek tedavisi gereklidir?

Kadında yumurtalık kanallarının tıkalı olduğu ya da bir cerrahi işlem sonucu hasar görmesi ve  tamamen alınması durumlarında  tüp bebek  yöntemine başvurulabilinir. Bu gibi durumlarda  doğal yollar ile gebeliğin oluşması imkânsızdır.

Kadının rahim içinde oluşan yapışkanlıklar nedeni ile de  tüp bebek  tedavisi gerekebilir.
 
Cerrahi operasyonlar ile yapışıklıklar açılabilir ve tüp ve yumurtalığın işlevi sağlanabilir. Fakat  cerrahi işlem ile tüp ve yumurtalığın işlevi sağlanamamışsa ya da sağlandığı takdirde gebelik  oluşmuyor ise  tüp bebek  tedavisi uygulanmalıdır.

Yumurtlama ile alakalı problemi olan kadınlarda kullanılan ilaçlara rağmen yumurtlama elde  ediliyor fakat kadın hala gebe kalamıyorsa  tüp bebek tedavisi  uygun görülmektedir. Bu tür  sorunlar genelde polikistik over hastalarında görülmektedir.

Anne adayında ondometriozisin varlığında da  tüp bebek  tedavisi uygulanmaktadır.

Endometriozis, rahim içinde olması gereken ve adet kanamaları ile dışarı atılan endometriom  duvarının rahim harici başka bir bölgede gelişmesi durumudur. Cerrahi işlem ile hastalığın  temizlenmesini takip eden belli bir süre içinde gebelik oluşmaz ise tüp bebek tedavisi  uygulanmalıdır.

Erkekte sperm miktarı ve kalitesi ile alakalı bir sorun var ise yine tüp bebek tedavisi  yapılmasında yarar vardır. Mikroenjeksiyon tekniği ile erkek kısırlığında yüksek oranlarda  başarı sağlanmaktadır. Erkeğe bağlı kısırlıklarda  tüp bebek  tedavisine daha çabuk başlamak  yüksek oranlarda şansı artırmaktadır.
Erkete hiç sperme ulaşılamaz ise  tüp bebek  yine yararlı bir uygulamadır. Sperm hücreleri  mikroenjeksiyon yöntemi ile testisten elde edilebilir. Bu durumlarda tek çare mikroenjeksiyon  tekniği ile  tüp bebek  tedavisidir.

Sebebi belli olmayan yani açıklanamayan kısırlıklarda da  tüp bebek  gerekebilir. Doğal yollarla  gebelik  sağlanamamış fakat araştırmalarda hiçbir sorun bulunamamış çiftlere uygun bir  tedavi seçeneğidir. Bu sorunlarla karşılaşan çiftlerin bazen doğal yollar ile de gebe kalmaları  mümkündür. Fakat zaman geçtikçe gebe kalma oranlarında azalma olur.

Yaşı ilerlemiş kadınlarda da  tüp bebektedavisi uygulanmaktadır. Doğurganlık ilerleyen  yaşlara bağlı olarak azalır. Genellikle 35 yaşından sonra doğurganlık oranları daha da azalır.  Bu sebepten dolayı 35 yaşını geçmiş ve hala bebek sahibi olamamış kadınlar da zaman  kaybedilmeden tüp bebek tedavisine başlanmalıdır.  Tüp bebek tedavisi  ile oldukça yüksek  başarılar elde edilebilir.
Genetik tanı durumlarında da  tüp bebek  tedavisi en etkili tedavi yöntemidir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 08:07

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy