Custom Search

Yavaşlayan Bilgisayarı Hızlandırmak, Bilgisayarım çok Yavaş, Neden?

Yavaşlayan Bilgisayarı Hızlandırmak, Bilgisayarım çok Yavaş, Neden?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼





1- Çöp Dosya Temizliği: Windows üzerinde birkaç gereksiz dosya bulunuyor. Bu dosyalar bilgisayarı kullandıkça doluyor. Yani 1-2 haftada bir bu çöp dosyaları temizlemek faydalı olacaktır.

Başlat > Çalıştır > temp yazıp enterliyoruz. Karşımıza çıkan Temp klasöründeki tüm dosyalar gereksizdir. Klasör içindeki tüm dosyaları siliyoruz.

Başlat > Çalıştır > %temp% yazıp enterliyoruz. Karşımıza yine Temp klasörüne benzer bir klasör çıkacak. Bu klasörün içindeki tüm dosyalarıda siliyoruz.

Başlat > Çalıştır > prefetch yazıp enterliyoruz. Karşımıza açılan Prefetch isimli dosyanın içindeki tüm dosyaları siliyoruz.

2- Disk Hata Denetimi: Bu işlemi Windows aracıyla yapacağız.

Bilgisayarım > Denetim yapacağımız diske sağ tıklayın > Araçlar sekmesinden hata denetimi kısmında bulunan Şimdi Denetle butonuna tıklayın. “Bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış.” ı işaretleyip Başlat’a tıklayın. Bilgisayarınızın bir dahaki açılışında disk denetimi işlemi yapılacaktır. (Bu işlem uzun sürebilir.)

3- Disk Birleştirme: Bu işlem içinde yine bir Windows aracını kullanacağız.

Bilgisayarım > Birleştirme yapacağımız diske sağ tıklayın > Araçlar sekmesinden disk birleştirme kısmında bulunan Şimdi Birleştir butonuna tıklıyoruz. İlk olarak Diski Çözümle’ye tıklıyoruz. Bu işlem birleştirmeye gerek olup olmadığını bize bildirecek. İşlem tamamlanınca Diski Birleştir’e tıklıyoruz ve işlem bitene kadar bekliyoruz. (Bu işlem diskinizin boyutuna göre uzun süren bir işlemdir.)

4- Gereksiz Programları Temizleyin: Denetim masasından kullanmadığınız programları kaldırmak bilgisayarınıza fayda sağlayacaktır. Bilgisayarınızı gereksiz programlardan tamamen arındırmaya çalışın.

5- Başlangıç Yönetimi:

Başlat > Çalıştır > msconfig yazıp enterliyoruz. Açılan pencerede Başlangıç sekmesine tıklıyoruz. Buradan bilgisayar açıldığında otomatik olarak başlayan gereksiz programları pasif hale getiriyoruz.

6- Alternatif Temizlik Programları Kullanın: Alternatif olarak Windows bakım ve temizlik programları kullanabilirsiniz. Örneği CCleaner ücretsiz bir temizlik programıdır. Buradan indirebilirsiniz…

Sistem bakım onarım yazılımı olarak Advanced System Care 5 programını tavsiye ederim. Yalnız bu program ücretli.

7- Antivirüs ve Casus Yazılım Temizliği: Bilgisayarınıza düzenli olarak virüs taraması yapmanızı öneririm. Eğer bir antivirüs programınız yoksa ücretsiz olarak Comodo yu ve Avira yı tavsiye ederim.

Casus yazılımlar için ise Malwarebytes programını tavsiye ederim. Düzenli olarak bu yazılımla tarama yapmak sizin için yararlı olacaktır.

8- Disk Temizleme:
Başlat > Çalıştır > cleanmgr yazıp enterliyoruz. Karşımıza Disk Temizleme aracı çıkacaktır.Temizlemek istediğimiz sürücüyü seçip Tamam'a basıyoruz.Buradan temizlemek istediğimiz dosyaları seçerek sistem yükünü hafifletiyoruz.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 16:58

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy