Custom Search

Abant Tatil Yeri Hakkında, Abant Gölü, Abant Otelleri

Abant Tatil Yeri Hakkında, Abant Gölü, Abant Otelleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



ABANT

İstanbul’dan 300 kilometre sonra, Abant Gölü’nün etrafında turlamaya başlıyorsunuz. Ağaçlar, dereler, orman, hemen yanınızdan geçen bir fayton, muhteşem göl manzarası... Araba yok, ses yok, insan yok. İklim her beş kilometrede bir değişiyor, doğ,a her adımda daha da yeşilleniyor. Abant Doğal Parkı her yönüyle  büyülüyor. Kendimi tutamayıp köy eriştesi ve mercimek alıyorum. Bir sonraki tezgahtan da bal. Milli Park’ın girişine en yakın tezgahtan sucuk ekmek yiyorum.


Parkın içindeki Abant Evleri’nin kafesinde cam bardakta çayımı içiyorum. Nasıl bir yağmur bastırıyor birden, bardaktan boşanırcasına dedikleri türden. Meğer fayton gezisi yapılırmış göl kenarında. Atlıyorum bekleyen faytona. 17 yıldır atlarıyla turistlere göl turu attıran Sabri Balta, en çok işi hafta sonu yaptığını anlatıyor. “Kazancım normal sayılır abi” diyor. Yazları su bisikleti veya sandalla gezinti yapılabildiğini öğreniyorum.

Kışları ise, buz tutan göl bembayız olur, kaybolurmuş. Üstünde sucuk-ekmek, sıcak şarap keyfi yapılırmış. Bir dahaki kışa... Burası her mevsim güzelmiş, konuştuğum insanlar öyle diyor. Etrafa bakıyorum da, belli... Yağmur dindi. İnsanlar birer ikişer çıkmaya başladı. Bu hafta sonu gene kongre veya birkaç şirket toplantısı varmış, neredeyse her hafta sonu olduğu gibi. Oteller “full dolu.” Aklıma böyle abuk sabuk şeyler getirip gülüyorum. “Full dolu” Abant Palace Oteli’nde, çok leziz bir öğle yemeği ziyafeti çekiyorum kendime. Sonra bir tur da yürüyerek atıyorum. bir saat sürüyor, iyi hız yapmışım.

 Arabaya atlayıp Çetmi’ye yollanıyorum. Çetmi, harika ev ve insanlarla dolu bir köy. Abant Mudurnu yolunda 10 km. uzaklık var, yok. 70-80 hane yaşıyor. Biraz dağınık bir köy. Sarıyer, Samat, Çay Köy, Alput, Alahna, Delce, Sürmeli, Örencik civardaki diğer köyler. Dönüş yolunda, Koru Otel klasiğini yaşıyorum gene. Domatesli çorba ve bu kez köfte. Yemekler biraz pahalılaşmış, kişi başı 20 liraya çıkılıyor artık. Ama değer.




Ne yapılır?

* Göl etrafında fayton turu çok romantik. Nehirler şırıl şırıl akarken, her tür ağaç bolca oksijen yayarken, göl bütün güzelliğiyle dalgalanırken böyle bir fırsat kaçmaz. 8 kilometrelik göl çevresinin tamamını kapsayan büyük tur 50, yarısı küçük tur da 30 lira.

* Ayrıca, bütün otellerden bisiklet temin edebilir ve göl turunu bisikletle de yapabilirsiniz, tabii kendinize güveniyorsanız... Yok “Ben yürürüm” derseniz, olağanüstü güzellikler keşfedeceksiniz, şaşırmayın. .

* Göl dışında, yol üzerindeki engebelerde dağ bisikletine de binilebiliyor. Trekking için çok elverişli parkurlar var. .


* Bir de tabii civar köyler var.. Biraz fazla zaman ayırırsanız, Mudurnu yolundaki köyler doğal bir film seti olarak karşınızda. Tahta ve kerpiçten küçük köy evleri ve köy kahveleri ile, şöyle bir üç saati geçirmeye değer. .

* At binmeye hevesli iseniz, köylerden at kiralayabiliyorsunuz. Kendinize güvenmiyorsanız, köylüler yardımcı da oluyor. Bir saatlik at kirası göl çevresi için 35 lira. .

* Bir de yamaç paraşütü yapmaya çok uygun bir alan var. Mudurnu yolunda, otellerin olduğu bölgeye 4 km. mesafede. Gerekli malzemeye sahipseniz, böyle bir bilginiz ve ilginiz varsa, bir de hava koşulları elverişliyse, kamp kurup yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Oteller bu konuda çok yardımcı oluyor.


Nerede kalınır?

* Abant Palace: Ayrıca karşı kıyıda Abant Köşkü adında bir de butik otel işletiyorlar. Sadece 12 odası var. Fiyatları aynı.

* Büyük Abant Oteli: Hafta içi yarım pansiyon 300 lira, hafta sonu 400 lira.

* Abant Evleri: Hafta için kişi başı 150 lira, hafta sonu 250 lira.

Doğal park içindeki otellerin yanı sıra, yol boyu pansiyonlar ve kamp yapmaya uygun araziler de var. Gezinizi rüzgarın estiği yöne doğru bırakmak isterseniz, “pansiyon” tabelalarına da göz atabilirsiniz.


Ne yenir? Nasıl gidilir?

Yolda mutlaka sucuk-ekmek. Yerel sucuklardan yapıyorlar. Koru Otel’de kaşar peynirli domates çorbası ve koru kebabı yemeden olmaz. Abant yolu üzerinde birçok alabalık restoranı da var.

Ankara-Bolu arası 191 km. İstanbul-Bolu arası da 242 km. Abant, Bolu’ya sadece 5 km. uzaklıkta. Arabayla gitmiyorsanız, Bolu’dan minibüs seferleri de var. Gölün olduğu milli parka girmek için araç başı 8 lira ücret ödeniyor.





"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 08:43

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy