Custom Search

Ağva Tatil Yeri, Ağva Otelleri, Ağva Otel Fiyatları

Ağva Tatil Yeri, Ağva Otelleri, Ağva Otel Fiyatları


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



AĞVA

Şile’ye bağlı bir köy, “çok uzak, fazla yakın” hissi veren yerlerden biri.

Ağva, çanak ve Göksu dereleri arasında kurulmuş. 50 m. eninde, 25 km. uzunluğundaki plajı muhteşem. Denizin çok dalgalı olmadığı bir güne denk gelirseniz, plajın tadına diyecek yok. Saatlerce yürüyerek, yüzerek kitap okuyarak, kendinizi dinleyerek zamanı durdurabileceğiniz çok özel bir yer. Bu özelliğin farkında olmayan bir güruh da var, onları boş verin!


Ne yapılır?

* Ağva merkezden sonra civarı keşfedin. Kilimli Köyü bir doğa harikası. Mağaralar ve müthiş kayalıklar var.

* Fotoğraf tutkunları için çok renkli bir rota. Mutlaka ipleri koparıp yürüyün, harika kareler yakalayacaksınız.

* Tekne turu yapmak şart. özellikle sonbahara doğru çok güzel oluyor.

* Trekking rotalarını takip edebilirsiniz. Tam günlük trekking turları da var ayrıca. “Yok, istemem” derseniz, birkaç saat doğaya açılacağınız güzergâhlar da mevcut.

* Civardaki köylerden Göksu Köyü’ne bayıldım. Su,u mahsulü, yeşili çok bol. Çok canlı, hayat dolu bir köy. Fındık eken, toplayan aileler var. Tarihi değirmen geçtiğimiz yıllarda tamir edildi. Eski muhtar Ahmet Bey gezdiriyor.


Nerede kalınır?

* Nehrin iki yanında şık oteller var. “Bir İstanbul Masalı”nda set olarak da kullanılan Acquaverde, yazın hafta sonları hep dolu. Ulaşım, arabayı karşı kıyıya bıraktıktan sonra raylara asılı salla gerçekleşiyor. Çok romantik. Hafta içi kişi başı 250, hafta sonu kişi başı 300 lira. (Her şey dahil)

* Woodyville müthiş bir yer. Ağaç evlerde konaklayıp at binmeniz mümkün. Bence iki veya üç gün rahatlıkla geçirilir. Akçakese Köyü sınırları içinde.Sahili de çok güzel. Hafta içi ve hafta sonu iki kişi tek gece kahvaltı dahil 250 lira.





"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 08:46

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy